Pages

Saturday, 8 July 2017

Place Value Division

Place Value Division
We are learning to solve division equations using our knowledge of place value

Multiplication practice:

56 ➗ 8 =   7          72 ➗ 9 =    8            44 ➗ 11 = 4
45 ➗ 9 =   5           64 ➗ 8 =     8           56 ➗ 7 = 8
35 ➗ 5 =    7         144 ➗ 12 =   12          27 ➗ 3 = 9


Albert earns $6 for each dog he walks. He walks 5 dogs an hour. After walking dogs for 2 hours, how much money will Albert have earned?

6 x 5 =30
2 x 30 = 60
He earned $60.00 for 2 hours.

Farah works as a librarian. If Farah worked for 10 days and earned $1,500, how much did she earn per day?

1500 / 10 = 150

Steven made 600 pieces of peanut brittle to share with his       friends. He put 3 pieces of peanut brittle in each tin. How many tins was Steven able to fill?

600 / 3 = 200

Vondra used 32 stamps to post 4 letters. She used the same number of stamps on each letter. How many stamps did Vondra put on each letter?

32 / 4 = 8

The swimming club went to a swim meet in another town. They took 12 cars and 14 vans. There were 5 people in each car and 5 people in each van. How many people went on the trip?

12              14
X5               x5
60               70
60 + 70 130 people


Bob has 240 lollies to share with some friends. How many friends can he share the lollies with fairly?



Winnie has 550 lollies to share between 5 people. How many lollies do they each get?






No comments:

Post a Comment